POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Pušipel Classic

PUŠIPEL CLASSIC


Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena, potom pregršt agruma, te sasvim blage cvjetne primjese. Okus je fino popunjen i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao poželjno blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera i imaju protutežu u manjoj količini neprovrelog sladora, što mu daje atraktivni kiselkasto slatkasti efekt. Retrookus je možda najljepši dio okusa. Izrazito je voćnog karaktera, sa izvjesnom slasti kao posljedicom kiselkasto slatkaste igre, te ugodno gorkastim završetkom.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Graševina

GRAŠEVINA


Zrelije i srednje puno vino živahnog karaktera. Miris je malo suzdržan, no ugodan. U početku su prisutne malo ozbiljnije reduktivne note koje nakon desetak minuta u čaši zamijeni ugodna zrela voćnost. Boja je blijedo zelenkasta sa žućkastim refleksima. Okus je vrlo ugodan, živahnih kiselina, srednjeg do vitkog tijela, te gorkastog retrookusa.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Silvanac zeleni

SILVANAC ZELENI


Nježno i svježe vino voćnog karaktera. Lijepe zelenkasto žućkaste boje. Miris je nježan i diskretan, pretežno herbalnog karaktera, sa notama svježe trave i zelene paprike, a potom i voćnim primjesama od kojih se ponajviše ističe jabuka. Okus je lagan i nježan. Atraktivnog voćnog karaktera, sa blago naglašenim kiselinama, te potpuno suh i osvježavajuć. Retrookus je vrlo ugodan, blago kiselkast, kao poslije reske jabuke.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Rajnski rizling

RAJNSKI RIZLING


Lagano i živahno vino osvježavajućeg karaktera. Blijeđe zelenkaste boje sa svjetlo žućkastim refleksima. Miris je ugodan i donekle diskretan. Nježni citrusni tonovi pomiješani su sa aromama nešto ozbiljnijeg karaktera poput tragova petroleja. Okus je početno vrlo živahan, sa naglašenim kiselinama, da bi ubrzo u prvi plan došle ozbiljnije gorkaste note, te da bi se na kraju opet izmjenio i vratio u prvobitni kiselkasti retrookus sa slasnim završetkom.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Chardonnay

CHARDONNAY


Lagano i osvježavajuće vino voćnog karaktera. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Miris je nježan, gotovo neutralan, sa blagim primjesama voćnog karaktera. Okus je vrlo ugodan i jako lijepe harmonije. Izraz je to blage doze neprovrelog šećera u protuteži sa živahnim kiselinama i umjereno jakim alkoholom i umjerenim ekstraktom. Rezultat - zaobljeno i srednje puno tijelo, raskošni početak, voćna sredina, te kiselkastopikantno- gorkasati završetak.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Chardonnay sur lie

CHARDONNAY SUR LIE


Bogato i puno vino začinsko pikantnog karaktera i izvrsno sačuvane svježine. Izražene je žućkaste boje sa refleksima svijetlozelene. Miris je intenzivan i slojevit. Voćne arome kasnih sorata jabuka i krušaka su isprepletene sa onima porijeklom iz kvasaca od kojih se pak najviše ističu korica kruha i lješnjaka. Okus je bogat i pun, ali istovremeno odiše atraktivnom svježinom. Početak obilježava svojevrsna kremastost, na koju se potom nadovezuju odlično odmjerene, uravnotežujuće i živahne kiseline. No, pri kraju okusa, te na samom retrookusu dominaciju začini iz hrasta, retroaroma lješnjaka i povratak one kremastosti sa početka okusa.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Pinot sivi

PINOT SIVI


Zrelo i puno vino. Tamnije i dublje žućkaste boje. Miris je intenzivan, pretežno voćnog karaktera. Obilje aroma banane, potom jednako obilne jabuke, iza čega slijede herbalne note suhog bilja i zreli voćni tonovi krušaka. Okus je pun i zaobljen, također kao i miris izrazito zrelog karaktera. Kiseline su blage, solidno snažan alkohol daje mu blago pikantnu notu, a bogat ekstrakt produžuje okus. Retrookus je iznimno postojan i vrlo ugodan, te ostavlja dojam zrele voćnosti u ustima još dugo po ispijanju.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Sauvignon

SAUVIGNON


Aromatično, lagano i živahno vino. Svijetle i blijede zelenkasto žućkaste boje. Miris je iznimno bogat i atraktivan. Prekrasne arome ogrozda i limete su dominantne, potom ih slijede nešto blaže primjese zelene paprike i cvjetni tonovi poput nježnih nijansi bazginog cvijeta. Okus je suh, zavodljive svježine, sa vrlo blagim ostatkim neprovrelog sladora, nježno naglašenih kiselina, srednjeg do vitkog tijela, čisti usta, traje solidno. Retrookus je u skladu s prirodom i mirisa i okusa, atraktivne slasti, razigranih kiselina i ugodno gorkastog završetka.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Muškat žuti

MUŠKAT ŽUTI


Mirisno, svježe i slatkasto vino. Boja je žućkasto zelenkasta sa lijepo izraženom dubinom, što je čak pomalo neobično za inače vrlo blijede muškate. Miris je vrlo intenzivan i atraktivan. Tipčnih muškatnih aroma sa nešto naglašenijim onim slatkog (ujedno i težeg) karaktera. Slatke i obilne cvjetne note pomiješane su sa intenzivnim mirisom muškatnog grožđa. Okus je jako ugodan. Slatkast je, ali zahvaljujući odlično sačuvanim kiselinama ima savršenu ravnotežu i ne djeluje nimalo dosadno, već dapače, uzbudljivo.

POSLUŽIVANJE
12°c - 14°c

Sveti Urban

SVETI URBAN
CABERNET SAUVIGNON & GAMAY


Živo i sočno vino voćnog karaktera sa naglašenim začinskim notama. Lijepe i duboke tamno crvene boje sa refleksima ljubičaste. Miris je slojevit. Isprepliću se herbalne note poput paprati sa zrelim višnjama i primjesama tamne čokolade, a sve na kraju začinjava blaga doza zadimljenosti. Okus je vrlo živ i slastan, sa gorkasto zapečenim završetkom. Kiseline blago naglašene, voćnost lijepo prisutna i postojana, završetak ugodno gorkast.

POSLUŽIVANJE
10°c - 12°c

Muškat žuti kasna berba

MUŠKAT ŽUTI KASNA BERBA


Atraktivno, mirisno i slatkasto vino. Bistre žućkaste boje sa zelenkastim i zlatnim refleksima. Miris je vrlo ugodan i bogat. Obiluje intenzivnim slatkim cvjetnim aromama te jednako intenzivnim aromama muškatnog grožđa. Okus je sladak, ali odiše svježinom i prilično je živahan s obzirom na toliki neprovreli slador. Jako dobro. Interesantno da retrookus nije sladak, već samo donekle slatkast sa lijepom protutežom u živahnim kiselinama i nježno gorkastom završetku, što ovo vino ne svrstava u klasična desertna vina, već prije u partnera glavnim, pikantnijim jelima.

POSLUŽIVANJE
8°c - 10°c

Graševina izborna berba

GRAŠEVINA IZBORNA BERBA


Slatko, slojevito, zrelo i snažno vino. Lijepe žuto zlatne boje sa povremenim zelenkastim refleksima. Miris je bogat, atraktivan i plemenit istovremeno. Plemenita plijesan, herbalne note poput suhog cvijeća, tragovi zelenog graška, sušeno i kandirano voće poput kore agruma. Okus je prilično sladak, sa protutežom u snažnom alkoholu i stanovitoj završnoj gorkastosti, što ga lišava česte banalnosti slatkih vina i daje mu konačni ozbiljniji, kompleksniji i snažniji karakter.

POSLUŽIVANJE
8°c - 1o°c

Graševina izborna berba prosušenih bobica

GRAŠEVINA
IZBORNA BERBA PROSUŠENIH BOBICA


Iznimno slatko i kompleksno vino. Duboke zlatne boje i atraktivnog mirisa. Livadno cvijeće, medne note, obilne kruške, plemenita plijesan i kandirana kora agruma. Slojevito, intenzivno i bogato. Okus je iznimno sladak i pun. Toliko gust da je gotovo ljepljiv. No osim slatkoće, jednako su izraženi i pikanatni začini koji proizlaze iz kombinacije snažnog alkohola i začinskih nota plemenite plijesni, zbog čega vino posjeduje kompleksnost. Trajanje je kategorija za sebe jer se okus drži na nepcu i usnama još minutama po ispijanju. Izvrsno!

POSLUŽIVANJE
8°c - 1o°c

Pušipel prestige
ledena berba

PUŠIPEL PRESTIGE LEDENA BERBA


Vrlo slatko vino. Duboke zlatne boje sa povremenim zelenkastim refleksima. Izvrsno vino koje do svoje najbolje forme tek mora doći višegodišnjim odležavanjem. Naime, relativno nježan miris ove nearomatične sorte omogučiti će delikatnim tercijarnim aromama da istaknu svoju finesu tek u nastupajućim godinama. U međuvremenu miris karakteriziraju blaže cvjetne i voćne arome. Okus je zaista zanimljiv. Iako iznimno sladak, istovremeno obiluje razigranim kiselinama koje ga čine vrlo pristupačnim i nimalo ljepljivim, osim toga tu je još snažan alkohol i bogati ekstrakt. Drugim riječima sve što je neophodno za dugogodišnje odležavanje. Vijek ovog vina je toliko dugačak da bi ga konzumirati trebala najmanje druga ili treća generacija od one koja ga je proizvela.